
Västervik
Vecka 48
Stekt lever
gräddsås
Panerad kycklingfilé
Pölsa, ägg och rödbetor
Veckans lunch!
Kålpudding
Serveras med kokt potatis, gräddsås, lingon och pressgurka
130 kr
Ugnsbakad koljafilé
Serveras med pressad potatis, en ägg & dillsås och smörslungade baljväxter.
140 kr
Piccata milanese på fläsk
Serveras med friterad potatis, mustig tomatsås och en tomat & löksallad.
140 kr
Flygande Jacob
Serveras med jasminris, banan, bacon, jordnötter och en gräddig chilisås.
125 kr
Rödbettsbiff
Serveras med ragu på gråärtor, rostade rotfrukter och chilibearnaise
130 kr
Helstekt karré
med timjansky och rostade rotfrukter
Pasta bolognese
med parmesan
Skagensallad
med salladsblandning och en rejäl klick skagen på toppen!
Pastasallad
med kyckling och vitlöksdressing
Stekt strömming
med skirat smör och potatismos
Ost och broccolipaj
Schnitzel
med bearnaisesås, kapris och pommes
Fabrikens hamburgare
med senapsmajonnäs, bacon och cheddarost
Schnitzel
Serveras medrödvinssås, ärtor,citron och stekt potatis
Stekt strömming serveras med potatismos, lingon och dillsmör
Vegetariskt alternativ
Pizza, Hamburgare, veckans pasta, Ceasarsallad
Pulled pork
med bbqsås och rostad sötpotatis
Kebabgryta
med ris
Kingpins sallad
Härlig salladsblandning, serveras med räkor eller halloumi på toppen och vår egna rhode island
Kingpins burgare
Välj en valfri burgare, serveras med fries!
🐟 Dagens fisk.
Ugnsbakad med pesto & grönsaker.
🐷 Ugnsbakad falukorv.
potatismos & gurkmajonnäs.
🍕 VECKANS PIZZA:
Tomat, mozzarella, sardeller, oliver & vitlök.
🍝 VECKANS PASTA:
Ragu Bolognese & parmesankräm
🌱 VECKANS VEG:
Burek fylld med ost toppad med chilimajo
Veckans Husman
Grekiska färsbiffar
Biffar med feta och oliver, potatis och rostade medelhavsgrönsaker smaksatt med citron serveras med tzatziki.
Make it veggo: Grönsaks Biffa
Veckans Fisk
Sej med äggsås
Vitvinsbakad Sej, potatis mos med dill, hackad ägg och skirat smör
Make it Veggo: Panko panerad Zucchini
Veckans Around The World
Tom kha gai
thailändsk kycklingsoppa med grönsaker och smak av citrongräs, lime, ingefära och kokosmjölk serveras med vårrullar
Make it Veggo: Massa Grönsaka
Veckans Comfort food
Schnitzel Cordon Bleu
Panerad Fläskschnitzel med skinka och ost, rostad potatis, lök frästa ärtor och rödvinsås
Make it Vego: Veggo Schnitzel och tomatsås
Veckans lunch
Tomatsoppa med mozzarella och surdegsbröd • 95 KR
Kycklingbröst med couscous, gula russin, marconamandlar och citron- och limeyoghurt • 115 KR
Tandooribakad blomkål med Raitasås, naanbröd och basmatiris • 95 KR
Torsk med potatispuré, kapris, rödbetor, pepparrot och brynt smör • 125 KR
Boeuf Bourgogne med rökt sidfläsk, smålök, champinjoner, potatispuré och örtkrutonger • 125 KR
Pannbiff med steklök, svampsås, kokt potatis och svartvinbärsgéle • 115 KR
Äkta Thailändsk Buffé för 119 kr. 6 varmrätter och 4 friterad rätter.
Vatten, sallad, frukt och kaffe ingår.
För burkläsk, bubbelvatten eller lättöl tillkommer 10 kr
A la carte menyn är öppen till ordinarie priser.
Dagens buffé:
Wok mixade grönsaker med tofu (veg.)
Wok äggnudlar med små räkor, chilipasta
Wok biff med vitlök och peppar
Wok sötsur sås med grillkyckling
Tom yam i mjölk med kyckling
Vårrullar (veg.)
Friterad panerad lök
Kycklingvingar
Friterad panerade räkor
Stängt för säsongen!
Öppnar igen i slutet av Januari. Välkomna till Restaurang Fabriken så länge!