
Västervik
Vecka 22
Veckans lunch!
- Skomakarlåda på helstekt fläskfilé, potatispuré, rödvinssky och en ragu på bacon och purjolök.
- Sydfransk fiskgryta med smak av vin och tomat serveras med vitlökskräm, krutonger, färskpotatis och picklad fänkål.
- Citronslungad romansallad serveras med en röra på kallrökt lax och toppas med picklad lök.
- Nötfärsbiff med lökragu serveras med ölsky, lingon och rostad potatis.
- Krämig ostsås serveras med potatispasta som toppas med spenat och riven parmesan.
- Vitello tonnoto - tunt skivad kalvstek serveras med tonfisk och kapriskräm, ruccula, parmesan, kapris och friterad potatis.
Raggmunk
med stekt fläsk
Smörgåstårta
Räksallad
Härlig salladsbladning, serveras med räkor på toppen och vår egna rhode island
Caesarsallad
med romansallad, krutonger, parmesan och cocktailtomater serveras med kyckling & -bacon
Stekt strömming
med mos, skirat smör och lingon
Västerbottensostpaj
med ugnsstekta grönsaker
Raggmunk med stekt fläsk
Ugnsbakad laxfilé
Serveras med vitvinsssås och dillslungad potatis
Vegetariskt alternativ
Pizza, Hamburgare, veckans pasta, Ceasarsallad
Salladsbuffé
Fläskfilé
med rostad potatis och grönsaker, serveras med chilibearnaise
Pasta carbonara
Kingpins sallad
Härlig salladsblandning, serveras med räkor eller halloumi på toppen och vår egna rhode island
Kingpins burgare
Välj en valfri burgare, serveras med fries!
Lammstek provensal med ratatouille bakade tomater och råstekt potatis samt citronmarinerad zucchini
Veckans vegetariska: Sparrisrisotto med parmesanost toppas med rökt tufo och rostade hasselnötter
Veckans Smörrebröd:Egenrökt vildsvinsstek med grönärtpuré och bakad spetskål samt knaprigt sidfläsk
Veckans sallad: Sallad med avokado, nudlar, koriander, chili och blåmusslor
🐟 Ångad torsk.
Rödbetor, spenat, bacon, brynt smör & pepparrot.
🐷 pepparstekt kotlett.
Syrad rödlök, grönpepparsås.
🌱 Veg:Friterad fetaost.
Melon, mynta & Naantabröd.
Dagens
Smakrikt nötfärsspett med 7 kryddor och vitlök serveras med bulgursallad, sesamyoghurt och en massa hackad persilja
Make it vego: Vegofärs
Veckans Klassiker
Köttbullar med gräddsås
serveras med mos, persiljeslungade morötter, lingon och inlagd gurka
Make it vego: Kikärt & morotsbiff
Around the World
Tonkatsu
Krispig japansk fläskschnitzel med tonkatsusås, krämig kålsallad och sushiris
Make it vego: Vegoschnitzel
Veckans Sallad
Varmrökt lax med ägg 64 grader
med dillmarinerad potatis, krispiga salladsblad, grön sparris, cocktailtomat, krutonger och nobisdressing
Make it vego: Rökt tofu
Veckans lunch
Grillad halloumi med kronärtskocka, Kalamata oliver, picklad rödlök och vitlökskrutonger • 105 KR
Rimmad torsk med kokt potatis, räkor, ägg, pepparrot och skirat smör • 130 KR
Kokospanerad kyckling med thai grön curry och jasminris • 125 KR
Lammfärsbiffar med rostad potatis, oliver, ruccola, semitorkade tomater och fetaost • 125 KR
Bangers N' Mash (kryddig korv) med potatismos, salvia, rödlöksmarmelad och rödvinssås • 95 KR
Rostbiff med potatisgratäng, rödvinssås och tomat- och rödlökssallad • 125 KR
Äkta Thailändsk buffé
Dricka, sallad, frukt, kaffe och kakor ingår.
A la carte menyn är öppen till ordinarie priser.
Kalvfärsbiffar med råstekt potatis och timjansky
Veckans fisk - Parmesanbakad sej med varm färskpotatissallad och vitvinssås
Schnitzel med pommes, kapris citron och bearnaisesås