Västervik Måndag 12 maj, 2025

Restaurang Guldkant

Veckomeny (Vecka 20)

🌟 Veckans Lunch på Guldkant! 11:30-14:30 Vi har laddat menyn med smakrika favoriter. 🍽 Dagens lunch serveras med nybakat bröd, smör, färskost, fräscha sallader, kaffe och något sött att avrunda måltiden med. 🔥 Och glöm inte veckans höjdpunkt – vår efterlängtade GRILLBUFFÉ på fredag! 🔥 Saftigt grillat, härliga tillbehör och smaker som får smaklökarna att jubla. En perfekt avslutning på veckan! Varmt välkommen – Det går bra att boka bord om ni är fler i sällskapet eller annars är det bara droppa in!

Måndag

Veckans Husman
Klassisk Wallenbergare serveras potatispuré, rårörda lingon, brynt smör och lökfrästa ärter Make it vego: Ärt- och kålrotsbiff

134 kr

Veckans Fisk
Smörrebröd “Stjerneskud” Panerad spätta på danskt kavring toppas med handskalade räkor och curryremoulad och serveras med brynt smör och kokt potatis Make it vego: Friterad halloumi

134 kr

Veckans bowl
Cashew Bowl Krispig panerad kycklingfilé, teriyakisås, cashewnötter, sesamfrö, rödkål, picklad gurka, groddar, srirachamajo, sushiris Make it vego: Asiatisk bönboll

134 kr

Guldkants classic schnitzel
Guldkants classic schnitzel Vår stora, krispiga schnitzel av fläskkött. Vi serverar den med vår egen Bearnaisesås, bärkapris, citron, rödvinssås och Guldkantspommes. Make it veggo Vegetarisk schnitzel och tomatsås

199 kr

Around the world
Chicken tikka masala Tandoorigrillad kycklinglårfilé i sås smaksatt med ingefära, garam masala och kokosmjölk. Serveras med basmatiris, raita och naanbröd. Make it vego: Kikärtstikka

Moules frites
Moules frites 1 kg vinkokta musslor med grädde, örter och vitlök. Serveras med Guldkantspommes och vitlöksmajonnäs.

199 kr
Tisdag

Veckans Husman
Veckans Husman Klassisk Wallenbergare serveras potatispuré, rårörda lingon, brynt smör och lökfrästa ärter Make it vego: Ärt- och kålrotsbiff

134 kr

Veckans Fisk
Smörrebröd “Stjerneskud” Panerad spätta på danskt kavring toppas med handskalade räkor och curryremoulad och serveras med brynt smör och kokt potatis Make it vego: Friterad halloumi i

134 kr

Veckans Around the World
Chicken tikka masala Tandoorigrillad kycklinglårfilé i sås smaksatt med ingefära, garam masala och kokosmjölk. Serveras med basmatiris, raita och naanbröd. Make it vego: Kikärtstikka

134 kr

Veckans Bowl
Cashew Bowl Krispig panerad kycklingfilé, teriyakisås, cashewnötter, sesamfrö, rödkål, picklad gurka, groddar, srirachamajo, sushiris Make it vego: Asiatisk bönboll

134 kr

ALLTID PÅ GULDKANT
Moules frites 1 kg vinkokta musslor med grädde, örter och vitlök. Serveras med Guldkantspommes och vitlöksmajonnäs.

ALLTID PÅ GULDKANT
Guldkants classic schnitzel Vår stora, krispiga schnitzel av fläskkött. Vi serverar den med vår egen Bearnaisesås, bärkapris, citron, rödvinssås och Guldkantspommes. Make it veggo Vegetarisk schnitzel och tomatsås

199 kr
Onsdag

Veckans Husman
Veckans Husman Klassisk Wallenbergare serveras potatispuré, rårörda lingon, brynt smör och lökfrästa ärter Make it vego: Ärt- och kålrotsbiff

134 kr

Veckans Fisk
Smörrebröd “Stjerneskud” Panerad spätta på danskt kavring toppas med handskalade räkor och curryremoulad och serveras med brynt smör och kokt potatis Make it vego: Friterad halloumi

134 kr

Veckans Around the World
Chicken tikka masala Tandoorigrillad kycklinglårfilé i sås smaksatt med ingefära, garam masala och kokosmjölk. Serveras med basmatiris, raita och naanbröd. Make it vego: Kikärtstikka

134 kr

Veckans Bowl
Cashew Bowl Krispig panerad kycklingfilé, teriyakisås, cashewnötter, sesamfrö, rödkål, picklad gurka, groddar, srirachamajo, sushiris Make it vego: Asiatisk bönboll

134 kr

ALLTID PÅ GULDKANT
Guldkants classic schnitzel Vår stora, krispiga schnitzel av fläskkött. Vi serverar den med vår egen Bearnaisesås, bärkapris, citron, rödvinssås och Guldkantspommes. Make it veggo Vegetarisk schnitzel och tomatsås

199 kr

ALLTID PÅ GULDKANT
Moules frites 1 kg vinkokta musslor med grädde, örter och vitlök. Serveras med Guldkantspommes och vitlöksmajonnäs.

199 kr
Torsdag

Veckans Husman
Klassisk Wallenbergare serveras potatispuré, rårörda lingon, brynt smör och lökfrästa ärter Make it vego: Zucchinifritters med kikärter

134 kr

Veckans Husman
Klassisk Wallenbergare serveras potatispuré, rårörda lingon, brynt smör och lökfrästa ärter Make it vego: Ärt- och kålrotsbiff

Veckans Fisk
Ugnsbakad lax med hollandaisesås Serveras med ångkokt broccoli och dill. Samt med fänkålskryddad delikatesspotatis. Make it vego: Konfiterad fänkål

134 kr

Veckans fisk
Smörrebröd “Stjerneskud” Panerad spätta på danskt kavring toppas med handskalade räkor och curryremoulad och serveras med brynt smör och kokt potatis Make it vego: Friterad halloumi

Veckans Around the World
Cashwew Sticky chicken wok Kycklinglår smaksatt med söt soja, chili, lime och ingefära. Serveras med krispiga grönsaker, srirachamayo och wokade äggnudlar. Make it veggo: teriyakibakade soyaspett

134 kr

Around the world
Chicken tikka masala Tandoorigrillad kycklinglårfilé i sås smaksatt med ingefära, garam masala och kokosmjölk. Serveras med basmatiris, raita och naanbröd. Make it vego: Kikärtstikka

Veckans bowl
Cashew Bowl Krispig panerad kycklingfilé, teriyakisås, cashewnötter, sesamfrö, rödkål, picklad gurka, groddar, srirachamajo, sushiris Make it vego: Asiatisk bönboll

Deli Bowl
Chevré & Rödbetor Friterad getost och honungsmarinerade rödbetor serveras med örtmarinerad bulgur, grönkål och salladsblad, picklad rödlök och valnötter samt yoghurtdressing

134 kr

ALLTID PÅ GULDKANT
Moules frites 1 kg vinkokta musslor med grädde, örter och vitlök. Serveras med Guldkantspommes och vitlöksmajonnäs.

199 kr

ALLTID PÅ GULDKANT
Guldkants classic schnitzel Vår stora, krispiga schnitzel av fläskkött. Vi serverar den med vår egen Bearnaisesås, bärkapris, citron, rödvinssås och Guldkantspommes. Make it veggo Vegetarisk schnitzel och tomatsås

199 kr
Fredag

GRILLBUFFE!
FREDAGSBUFFÈ På fredag dukar vi upp buffé med goda tillbehör.

ALLTID PÅ GULDKANT
Moules frites 1 kg vinkokta musslor med grädde, örter och vitlök. Serveras med Guldkantspommes och vitlöksmajonnäs.

ALLTID PÅ GULDKANT
Guldkants classic schnitzel Vår stora, krispiga schnitzel av fläskkött. Vi serverar den med vår egen Bearnaisesås, bärkapris, citron, rödvinssås och Guldkantspommes. Make it veggo Vegetarisk schnitzel och tomatsås

Lördag

KLASSIKER
Moules frites 1 kg vinkokta musslor med grädde, örter och vitlök. Serveras med Guldkantspommes och vitlöksmajonnäs.

KLASSIKER
Guldkants schnitzel 199 kr Vår stora, krispiga schnitzel av fläskkött. Vi serverar den med vår egen Bearnaisesås bärkapris, citron, rödvinssås och Guldkantspommes. Make it vego vegetarisk schnitzel

199 kr

SALLAD
Spicy Thai salad Glasnudelsallad med lättpicklade grönsaker smaksatta med lime, chili och ingefära. Serveras med picklad rödlök, srirachamayo och koriander Välj mellan: grillat kycklingbröst chilimarinerade räkor stekt halloumi

169 kr

GRILL
Royal Club Sandwich Vår variant av en brunchklassiker. Kryddgrillad kyckling, rökigt bacon, picklad rödlök, romansallad, tomat och majonnäs landar på rostat surdegsbröd. Serveras med pommes frites och vitlöksmajonnäs make it vego BBQ-Halloumi

Stor Skagen
Stor Skagen Handskalade räkor i majonnäs med pepparrot, dill och citron. Serveras med smörstekt bröd, tomatsallad och pommes frites