Västervik
Vecka 52
Husets skomakarlåda
Serveras med bacon, purjolök och rödvinssås
Smörstekt Spättafilé
Serveras med remuladsås och kokt potatis
Vegetariskt alternativ
Rödbetsbiffar med chimmie churrie, grönsallad och klyftpotatis
Vi serverar också Pizza, Högrevsburgare, Sallader och veckans pasta
Mellandagsmenyn - Á la carte 12:00-21:00
FÖRRÄTTER:
ARANCHINI • 165
Friséesallad, svartvitlöksaioli och het tomatsalsa
CARPACCIO • 185
Burrata, jalapeño picklade tomater, pommes allumettes och örtolja
TOASTSKAGEN • 225
Brioche, pepparrot, dill och picklad rödlök
VARMRÄTTER:
HALLSTRAD RÖDING • 315
Dillslungad potatis, regnbågsrom, dillolja, krispig jordärtskocka och sandefjordsås
KÖTTBULLAR PÅ HÄNGMÖRAD RYGGBIFF • 235
Potatispuré med salvia, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och grönkål
OXKIND • 225
Potatismos, sidfläsk, syltlök, champinjoner, krispig grönkål och rödvinssås
GNOCCHI • 165
Salsiccia, salvia, skogssvamp och parmesan
SKALDJURS LINGUINI • 185
Räkor, blåmusslor, lax och babyspenat
SAFFRANSRISOTTO • 225
Gruyere, rostad mandel, slungad grönkål och blå jungfru från Skurö gårdsmejeri
KLASSISKA RÄTTER:
KROPPKAKOR • 165
Rårörda lingon och skirat smör
ISTERBAND • 185
Dillstuvad potatis, rödbetschutney och Västerviks senap
DILLGRAVAD LAX• 210
Dillstuvad potatis, citron och brödkrisp
EFTERRÄTT:
VITCHOKLAD PANNACOTTA • 95
Rostad vitchoklad och bärkompott
CRÉME CATALANA • 115
Marconamandlar