Västervik Måndag 8 mars, 2021

Best Western plus Västervik Stadshotell

Veckomeny (Vecka 10)

Nio härliga rätter på svenska råvaror, gärna lokalproducerade! Du tar för dig av vårt stora, färggranna och smakrika salladsbord och så serverar vi dig varmrätten vid bordet. Kaffe och en liten dessert ingår efter maten. Vi bjuder alla barn under tio år på hemgjorda pannkakor med sylt och grädde (i betalande målsmans sällskap).

Måndag

Veckans lunch!
1. Biff à la Lindström serveras med örtrostad potatis, persiljesmör, rostad blomkål och saltgurka. Kalmars stolthet. 2. Koktrimmad oxbringa serveras med pepparrotssås, glaserade morötter och koktpotatis. Samt massor av riven pepparrot på toppen. 3. Smörstektströmming fylld med dillsmör serveras med potatispuré, skirat smör, lökfrästa ärtor och lingon. 4. Koktlamm i dillsås serveras med kokt potatis rostade morötter. Doften av dill, ättika och sötma är unik för vår svenska husmanskost. 5. Västervikarnas älsklingsrätt: Stekt fläsk med raggmunk och lingon, även som vegetariskt alternativ. 6. Bovetesallad med varmrökt lax, ägg och romsås, även som vegetariskt alternativ. 7. Flygande Jakob med kyckling, banan, jordnötter och chilisås. Servera med ris. Vi tar er tillbaka till slutet av sjuttitalet. 8. Ugnsbakad torsk med ägg och dillsås serveras med smörslungad slanggurka samt kokt potatis. 9. Stuvade makaroner med bräckt falukorv, även som vegetariskt alternativ. Serveras med Västerviks senap och rotfruktstavar.

109 kr
Tisdag

Veckans lunch!
1. Biff à la Lindström serveras med örtrostad potatis, persiljesmör, rostad blomkål och saltgurka. Kalmars stolthet. 2. Koktrimmad oxbringa serveras med pepparrotssås, glaserade morötter och koktpotatis. Samt massor av riven pepparrot på toppen. 3. Smörstektströmming fylld med dillsmör serveras med potatispuré, skirat smör, lökfrästa ärtor och lingon. 4. Koktlamm i dillsås serveras med kokt potatis rostade morötter. Doften av dill, ättika och sötma är unik för vår svenska husmanskost. 5. Västervikarnas älsklingsrätt: Stekt fläsk med raggmunk och lingon, även som vegetariskt alternativ. 6. Bovetesallad med varmrökt lax, ägg och romsås, även som vegetariskt alternativ. 7. Flygande Jakob med kyckling, banan, jordnötter och chilisås. Servera med ris. Vi tar er tillbaka till slutet av sjuttitalet. 8. Ugnsbakad torsk med ägg och dillsås serveras med smörslungad slanggurka samt kokt potatis. 9. Stuvade makaroner med bräckt falukorv, även som vegetariskt alternativ. Serveras med Västerviks senap och rotfruktstavar.

109 kr
Onsdag

Veckans lunch!
1. Biff à la Lindström serveras med örtrostad potatis, persiljesmör, rostad blomkål och saltgurka. Kalmars stolthet. 2. Koktrimmad oxbringa serveras med pepparrotssås, glaserade morötter och koktpotatis. Samt massor av riven pepparrot på toppen. 3. Smörstektströmming fylld med dillsmör serveras med potatispuré, skirat smör, lökfrästa ärtor och lingon. 4. Koktlamm i dillsås serveras med kokt potatis rostade morötter. Doften av dill, ättika och sötma är unik för vår svenska husmanskost. 5. Västervikarnas älsklingsrätt: Stekt fläsk med raggmunk och lingon, även som vegetariskt alternativ. 6. Bovetesallad med varmrökt lax, ägg och romsås, även som vegetariskt alternativ. 7. Flygande Jakob med kyckling, banan, jordnötter och chilisås. Servera med ris. Vi tar er tillbaka till slutet av sjuttitalet. 8. Ugnsbakad torsk med ägg och dillsås serveras med smörslungad slanggurka samt kokt potatis. 9. Stuvade makaroner med bräckt falukorv, även som vegetariskt alternativ. Serveras med Västerviks senap och rotfruktstavar.

109 kr
Torsdag

Veckans lunch!
1. Biff à la Lindström serveras med örtrostad potatis, persiljesmör, rostad blomkål och saltgurka. Kalmars stolthet. 2. Koktrimmad oxbringa serveras med pepparrotssås, glaserade morötter och koktpotatis. Samt massor av riven pepparrot på toppen. 3. Smörstektströmming fylld med dillsmör serveras med potatispuré, skirat smör, lökfrästa ärtor och lingon. 4. Koktlamm i dillsås serveras med kokt potatis rostade morötter. Doften av dill, ättika och sötma är unik för vår svenska husmanskost. 5. Västervikarnas älsklingsrätt: Stekt fläsk med raggmunk och lingon, även som vegetariskt alternativ. 6. Bovetesallad med varmrökt lax, ägg och romsås, även som vegetariskt alternativ. 7. Flygande Jakob med kyckling, banan, jordnötter och chilisås. Servera med ris. Vi tar er tillbaka till slutet av sjuttitalet. 8. Ugnsbakad torsk med ägg och dillsås serveras med smörslungad slanggurka samt kokt potatis. 9. Stuvade makaroner med bräckt falukorv, även som vegetariskt alternativ. Serveras med Västerviks senap och rotfruktstavar.

109 kr
Fredag

Veckans lunch!
1. Biff à la Lindström serveras med örtrostad potatis, persiljesmör, rostad blomkål och saltgurka. Kalmars stolthet. 2. Koktrimmad oxbringa serveras med pepparrotssås, glaserade morötter och koktpotatis. Samt massor av riven pepparrot på toppen. 3. Smörstektströmming fylld med dillsmör serveras med potatispuré, skirat smör, lökfrästa ärtor och lingon. 4. Koktlamm i dillsås serveras med kokt potatis rostade morötter. Doften av dill, ättika och sötma är unik för vår svenska husmanskost. 5. Västervikarnas älsklingsrätt: Stekt fläsk med raggmunk och lingon, även som vegetariskt alternativ. 6. Bovetesallad med varmrökt lax, ägg och romsås, även som vegetariskt alternativ. 7. Flygande Jakob med kyckling, banan, jordnötter och chilisås. Servera med ris. Vi tar er tillbaka till slutet av sjuttitalet. 8. Ugnsbakad torsk med ägg och dillsås serveras med smörslungad slanggurka samt kokt potatis. 9. Stuvade makaroner med bräckt falukorv, även som vegetariskt alternativ. Serveras med Västerviks senap och rotfruktstavar.

109 kr