Västervik Måndag 23 december, 2024

Slottsholmen

Veckomeny (Vecka 52)
Måndag

Mellandagsmenyn - Á la carte 12:00-21:00
FÖRRÄTTER: ARANCHINI • 165 Friséesallad, svartvitlöksaioli och het tomatsalsa CARPACCIO • 185 Burrata, jalapeño picklade tomater, pommes allumettes och örtolja TOASTSKAGEN • 225 Brioche, pepparrot, dill och picklad rödlök VARMRÄTTER: HALLSTRAD RÖDING • 315 Dillslungad potatis, regnbågsrom, dillolja, krispig jordärtskocka och sandefjordsås KÖTTBULLAR PÅ HÄNGMÖRAD RYGGBIFF • 235 Potatispuré med salvia, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och grönkål OXKIND • 225 Potatismos, sidfläsk, syltlök, champinjoner, krispig grönkål och rödvinssås GNOCCHI • 165 Salsiccia, salvia, skogssvamp och parmesan SKALDJURS LINGUINI • 185 Räkor, blåmusslor, lax och babyspenat SAFFRANSRISOTTO • 225 Gruyere, rostad mandel, slungad grönkål och blå jungfru från Skurö gårdsmejeri KLASSISKA RÄTTER: KROPPKAKOR • 165 Rårörda lingon och skirat smör ISTERBAND • 185 Dillstuvad potatis, rödbetschutney och Västerviks senap DILLGRAVAD LAX• 210 Dillstuvad potatis, citron och brödkrisp EFTERRÄTT: VITCHOKLAD PANNACOTTA • 95 Rostad vitchoklad och bärkompott CRÉME CATALANA • 115 Marconamandlar

Tisdag

JULAFTON STÄNGT
God jul önskar vi på Slottsholmen!

Onsdag

Kalkonmiddag!
Förrätt: Krämig hummersoppa med cheddarost, äpple & friterad purjolök Buffé: Rostat kalkonbröst Confiterat kalkoninlägg med kastanjer & torkade lingon Rostastekt ryggbiff från Dackebygdens kött Fläskkotlettrad med äppelkompott & krispig svål Potatismos Honungsglaserad palsternacka Blomkål- & Västerbottenostgratäng Morotspuré Rostad potatis Brysselkål Pigs in blankets Yorkshirepudding Tranbärskompott Kalkonsky Dessert: Banoffeee paj TID: KL. 14:00 samt 18:00 PRIS: 525 kr / vuxen 225 KR / BARN FRÅN 12 ÅR OCH UPPÅT 20 KR / ÅR BARN 0-11 ÅR För att boka: ring till restaurangen på 0490 – 795 800 alt. maila till restaurant@slottsholmen.com

Torsdag

Mellandagsmeny - Á la carte 12:00-21:00
FÖRRÄTTER: ARANCHINI • 165 Friséesallad, svartvitlöksaioli och het tomatsalsa CARPACCIO • 185 Burrata, jalapeño picklade tomater, pommes allumettes och örtolja TOASTSKAGEN • 225 Brioche, pepparrot, dill och picklad rödlök VARMRÄTTER: HALLSTRAD RÖDING • 315 Dillslungad potatis, regnbågsrom, dillolja, krispig jordärtskocka och sandefjordsås KÖTTBULLAR PÅ HÄNGMÖRAD RYGGBIFF • 235 Potatispuré med salvia, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och grönkål OXKIND • 225 Potatismos, sidfläsk, syltlök, champinjoner, krispig grönkål och rödvinssås GNOCCHI • 165 Salsiccia, salvia, skogssvamp och parmesan SKALDJURS LINGUINI • 185 Räkor, blåmusslor, lax och babyspenat SAFFRANSRISOTTO • 225 Gruyere, rostad mandel, slungad grönkål och blå jungfru från Skurö gårdsmejeri KLASSISKA RÄTTER: KROPPKAKOR • 165 Rårörda lingon och skirat smör ISTERBAND • 185 Dillstuvad potatis, rödbetschutney och Västerviks senap DILLGRAVAD LAX• 210 Dillstuvad potatis, citron och brödkrisp EFTERRÄTT: VITCHOKLAD PANNACOTTA • 95 Rostad vitchoklad och bärkompott CRÉME CATALANA • 115 Marconamandlar

Fredag

Mellandagsmeny - Á la carte 12:00-21:00
FÖRRÄTTER: ARANCHINI • 165 Friséesallad, svartvitlöksaioli och het tomatsalsa CARPACCIO • 185 Burrata, jalapeño picklade tomater, pommes allumettes och örtolja TOASTSKAGEN • 225 Brioche, pepparrot, dill och picklad rödlök VARMRÄTTER: HALLSTRAD RÖDING • 315 Dillslungad potatis, regnbågsrom, dillolja, krispig jordärtskocka och sandefjordsås KÖTTBULLAR PÅ HÄNGMÖRAD RYGGBIFF • 235 Potatispuré med salvia, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och grönkål OXKIND • 225 Potatismos, sidfläsk, syltlök, champinjoner, krispig grönkål och rödvinssås GNOCCHI • 165 Salsiccia, salvia, skogssvamp och parmesan SKALDJURS LINGUINI • 185 Räkor, blåmusslor, lax och babyspenat SAFFRANSRISOTTO • 225 Gruyere, rostad mandel, slungad grönkål och blå jungfru från Skurö gårdsmejeri KLASSISKA RÄTTER: KROPPKAKOR • 165 Rårörda lingon och skirat smör ISTERBAND • 185 Dillstuvad potatis, rödbetschutney och Västerviks senap DILLGRAVAD LAX• 210 Dillstuvad potatis, citron och brödkrisp EFTERRÄTT: VITCHOKLAD PANNACOTTA • 95 Rostad vitchoklad och bärkompott CRÉME CATALANA • 115 Marconamandlar

Lördag

Mellandagsmeny - Á la carte 12:00-21:00
FÖRRÄTTER: ARANCHINI • 165 Friséesallad, svartvitlöksaioli och het tomatsalsa CARPACCIO • 185 Burrata, jalapeño picklade tomater, pommes allumettes och örtolja TOASTSKAGEN • 225 Brioche, pepparrot, dill och picklad rödlök VARMRÄTTER: HALLSTRAD RÖDING • 315 Dillslungad potatis, regnbågsrom, dillolja, krispig jordärtskocka och sandefjordsås KÖTTBULLAR PÅ HÄNGMÖRAD RYGGBIFF • 235 Potatispuré med salvia, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och grönkål OXKIND • 225 Potatismos, sidfläsk, syltlök, champinjoner, krispig grönkål och rödvinssås GNOCCHI • 165 Salsiccia, salvia, skogssvamp och parmesan SKALDJURS LINGUINI • 185 Räkor, blåmusslor, lax och babyspenat SAFFRANSRISOTTO • 225 Gruyere, rostad mandel, slungad grönkål och blå jungfru från Skurö gårdsmejeri KLASSISKA RÄTTER: KROPPKAKOR • 165 Rårörda lingon och skirat smör ISTERBAND • 185 Dillstuvad potatis, rödbetschutney och Västerviks senap DILLGRAVAD LAX• 210 Dillstuvad potatis, citron och brödkrisp EFTERRÄTT: VITCHOKLAD PANNACOTTA • 95 Rostad vitchoklad och bärkompott CRÉME CATALANA • 115 Marconamandlar

Söndag

Mellandagsmeny - Á la carte 12:00-21:00
FÖRRÄTTER: ARANCHINI • 165 Friséesallad, svartvitlöksaioli och het tomatsalsa CARPACCIO • 185 Burrata, jalapeño picklade tomater, pommes allumettes och örtolja TOASTSKAGEN • 225 Brioche, pepparrot, dill och picklad rödlök VARMRÄTTER: HALLSTRAD RÖDING • 315 Dillslungad potatis, regnbågsrom, dillolja, krispig jordärtskocka och sandefjordsås KÖTTBULLAR PÅ HÄNGMÖRAD RYGGBIFF • 235 Potatispuré med salvia, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och grönkål OXKIND • 225 Potatismos, sidfläsk, syltlök, champinjoner, krispig grönkål och rödvinssås GNOCCHI • 165 Salsiccia, salvia, skogssvamp och parmesan SKALDJURS LINGUINI • 185 Räkor, blåmusslor, lax och babyspenat SAFFRANSRISOTTO • 225 Gruyere, rostad mandel, slungad grönkål och blå jungfru från Skurö gårdsmejeri KLASSISKA RÄTTER: KROPPKAKOR • 165 Rårörda lingon och skirat smör ISTERBAND • 185 Dillstuvad potatis, rödbetschutney och Västerviks senap DILLGRAVAD LAX• 210 Dillstuvad potatis, citron och brödkrisp EFTERRÄTT: VITCHOKLAD PANNACOTTA • 95 Rostad vitchoklad och bärkompott CRÉME CATALANA • 115 Marconamandlar